Будуть висновки щодо осіб, які виїхали на основі сфальшованих рішень ВЛК — Зеленський
Zelenskiy / Official

Володимир Зеленський провів засідання РНБО, щоб підвести підсумки перевірки всієї системи військово-лікарських комісій по країні. Доповідали МВС, СБУ, ДБР, військові, представники медсфери, Уповноважений з прав людини та Генпрокурор.

На засіданні ухвалили рішення провести комплексну перевірку обґрунтованості тих рішень ВЛК щодо інвалідності та непридатності до військової служби, які були ухвалені в період із 24.02.22 та можуть бути повʼязані з корупційними порушеннями. 

«За результатами перевірки будуть зроблені висновки щодо тих осіб, які на основі сфальшованих рішень ВЛК виїхали за кордон за час від початку повномасштабної агресії», — зазначив президент.

Також в областях продовжать розширювати можливості проходити ВЛК в системі цивільних медичних закладів. Військове командування має повністю співпрацювати із цивільними медиками для розв’язання цього питання.

Нещодавно уряд ухвалив рішення щодо запровадження електронного документообігу під час та після проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Голові столичної ВЛК оголосили підозру в підробленні довідок для виїзду ухилянтів