«Бусик піднявся в небо на 7 метрів»: Масі Найєм розповів, як отримав поранення

Адвокат та військовий Масі Найєм отримав важкі поранення, коли його авто підірвалося на мінах. Про це він розповів в інтерв’ю Українській правді.

«Ми були на виконанні задачі. Там, де не мало бути мін — ми перевірили по мінним полях. Ми вже приїхали на місце, і так сталося, що машина підірвалася на декількох мінах. Єдина людина, яка була не в машині, розповідає, що наш бусик піднявся в небо десь на 7 метрів, мотор відкинуло на 15 метрів», — зазначив Найєм.

У результаті вибуху один військовий одразу загинув, а ще один отримав важкі пораненні і досі перебуває у комі.

«Пам'ятаю, що це був вибух. Я одразу взявся за обличчя, і було багато крові. Хлопці підбігли і кричали, чи ми живі. І я кричав: так, допоможіть вийти. І я намагався сам відкрити двері. Потім вже вони допомогли. І я виліз», — розповів адвокат.

Він додав, що ще пам'ятає, як шукали автомобіль евакуації та як його поклали на заднє сидіння, а далі спогади йдуть уривками.

«І пам'ятаю, як в якийсь момент був брат (Мустафа Найєм, — ред.), була Тетяна Петрівна Губа (радниця голови Дніпропетровської облради, —ред.). Вона взяла за руку і сказала: я поруч, не переживай. Все. Це те що я пам'ятаю до операції», — додав він.

Найєм повідомив, що його чекають ще кілька операцій попереду. А поки йому не можна навіть вставати.

«Наразі вже стан більш-менш стабілізувався. Температура по вечорах скаче трошки. Праве око в мене не працює взагалі — його немає, я так розумію. І те, що лежить праворуч від мене, я не можу побачити. Отьочність трохи спала і вже бачу на око, яке вільно відкривається, бо в перші дні я ледве відкривав його. Лікарі кажуть, що я на диво швидко прийшов до тями», — розповів він. 

Нагадаємо, Масі Найєм уже брав участь у бойових діях на сході України з серпня 2015 року по жовтень 2016 року. Він повернувся на фронт у квітні 2022 року. 5 червня Найєм отривав важке поранення на фронті.  6 червня його прооперували у Дніпрі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Окупанти вивезли полонених командирів з «Азовсталі» в московське СІЗО — росЗМІ