Чадов, Кабо, Стичкін та інші. Кабмін схвалив санкції проти 11 російських артистів за відвідування Криму

На засіданні 26 травня Кабінет Міністрів схвалив запровадження санкцій проти 11 російських діячів культури та мистецтва.

До санкційного списку за незаконне відвідування окупованого Росією Криму потрапили:

  • Вдовіченков Володимир Володимирович — російський актор театру і кіно. Знімався у таких фільмах, як «Бумер», «Час збирати каміння» і «Тарас Бульба». Відвідував окупований Крим у 2016 році.

Володимир Вдовіченков

  • Епплє Жанна Володимирівна — радянська та російська акторка театру і кіно. Знімалася у фільмах «Заряджені смертю» та «Янгол-охоронець». Відвідувала Крим у 2019 році.
  • Кабо Ольга Ігорівна — російська акторка. Знімалася у фільмах «Королева Марго» та «Чарівник Смарагдового міста». Відвідувала Крим у 2016, 2017 та 2019 роках.

Ольга Кабо

  • Орлов Дмитро Анатолієвич — російський актор, знімався у фільмах «Метро» та «У Бога свої плани». Відвідував  Крим у 2014 та 2018 роках.

Дмитро Орлов

  • Петров Олександр Андрійович — російський актор театру і кіно. Знімався у фільмах «Тяжіння» та «Гоголь». Відвідував Крим у 2019 році.
  • Пронін Євгеній Сергійович — російський актор. Знімався у фільмах «Новорічний пасажир» та «Халупа боржника». Відвідував Крим у 2015 та 2017 роках.

Євгеній Пронін

  • Сланевська Анастасія Володимирівна — російська співачка, акторка. Відвідувала Крим у 2014, 2016 та 2020 роках.
  • Стичкін Євгеній Олексійович — російський актор театру і кіно. Знімався у фільмах «Гоголь» і «Таємничий острів». Відвідував Крим у 2017 та 2019 роках.

Євгеній Стичкін

  • Сумішевський Ярослав Олександрович — російський співак та телеведучий. Відвідував Крим у 2015 та 2020 роках.
  • Трубінер Павло Костянтинович — російський актор театру і кіно. Знімався у фільмі «Крим». Відвідував Крим у 2018 році.
  • Чадов Олексій Олександрович — російський актор театру і кіно. Знімався у фільмах «Денна варта», «Любов у великому місті» (на головному фото).

Згідно з проєктом постанови, встановлені громадяни є порушниками порядку в‘їзду та виїзду на тимчасово окуповану територію України — АР Крим та м. Севастополь. Вони завдають шкоди національним інтересам і безпеці українського народу.

Протягом трьох днів Кабмін має винести пропозицію на розгляд Ради національної безпеки і оборони України.

Санкції запроваджують терміном на три роки. Вони передбачають відмову у видачі чи скасування чинних віз та заборону в’їзду на територію України.

«Коли під маскою культури приховується відверта зневага до суверенітету та територіальної цілісності України, йдеться не про діячів культури, а про діячів кремлівської пропаганди, до яких мають бути застосовані жорсткі санкції з боку нашої держави», — відзначив Олександр Ткаченко, міністр культури.

Кремль заявляє про можливу гуманітарну катастрофу у Криму