Частина посадовців у Білому домі не впевнені, що Україна зможе повернути всі території — CNN
Unsplash

Посадовці Білого дому втрачають впевненість, що Україна зможе відвоювати всі території, які втратила з 24 лютого.

Про це із посиланням на офіційних осіб повідомляє CNN.

Радники президента Джо Байдена почали внутрішню дискусію про те, чи варто президенту Володимиру Зеленському змінити своє визначення української перемоги.

Офіційні особи запевнили журналістів CNN, що поява таких думок не означає, що США будуть тиснути на Україну, щоб вона пішла на поступки рф. Є надія, що українці зможуть відвоювати значні частини території під час ймовірного контрнаступу наприкінці року.

«Чи зможе Україна повернути собі ці території значною мірою, якщо не повністю, залежить від того, як ми її підтримуємо», — заявив помічник конгресмена, знайомий із дискусіями. Він зазначив, що Україна офіційно попросила у США мінімум 48 реактивних систем залпового вогню, але Пентагон пообіцяв лише вісім. 

Попри сумніви, не всі посадовці адміністрації настільки занепокоєні. Частина з них вважає, що Україна може знову перевершити всі очікування, як у перші дні війни, коли вдалося стримати наступ на Київ.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Білому домі підтвердили намір передати Україні сучасні системи ППО