Чехія буде ремонтувати українські танки

Чеські підприємства ремонтуватимуть українську бронетехніку. Про це повідомило Міноборони Чехії.

«Чехія стала першою країною-партнером, до якої українська сторона офіційно звернулася з проханням про взаємну співпрацю між чеськими й українськими компаніями у сфері ремонту наземної техніки, яка має бути введена в експлуатацію або була пошкоджена під час бойових дій», — розповіла міністр оборони Чехії Яна Чернохова.

Перший контракт — на ремонт танків Т-64 — буде наданий Чехословацькій групі, промисловому холдінгу, який об'єднує близько 100 підприємств у Чехії та Словаччини.

В чеському Міноборони додали, що надалі можливо ремонт буде поширений на колісну бронетехніку типу БТР та БРДМ, а до виконання контрактів залучать інші компанії.

Чеська допомога передбачатиме проведення капітального ремонту техніки та введення в експлуатацію обладнання тривалого зберігання.

Нагадаємо, Росія надіслала дипломатичну ноту Чехії, в якій заявила, що Прага не може постачати зброю радянського виробництва третім країнам без її згоди. Однак чеську МЗС назвало цю вимогу «нісенітницею» та повідомило, що буде на неї ніяк реагувати.