Через крадіжки велосипедів сервіс BikeNow заборонив паркувати їх на столичній Троєщині

Київський сервіс прокату велосипедів BikeNow заборонив паркувати свої велосипеди в житловому масиві Троєщина. Причина — масові крадіжки велосипедів.

Про це компанія у Facebook повідомила у Facebook.

Відповідно до карти в застосунку, паркування заборонено в районах Троєщина і Вигурівщина.

Найближче місце, де можна запаркувати велосипед, — проспект Романа Шухевича.

За останній місяць випадки крадіжок велосипедів набули «загрозливих масштабів», заявили в компанії. У BikeNow скаржаться, що ця ситуація поставила під загрозу існування сервісу загалом.

І додали, що намагалися своєчасно реагувати на крадіжки велосипедів і повертати їх за допомогою поліції.

«Тенденція крадіжок велосипедів тут набула загрозливих масштабів. Якщо у першу половину літа це ще були поодинокі випадки, то в останній місяць ситуація швидко розвинулася до жахливої. Навіть часткові обмеження зон паркування не допомогли, велосипеди продовжували зникати. Тож нам дуже боляче було йти на такий крок, як повна заборона паркування», — говориться у повідомленні.

Що відомо про перший і єдиний байкшерінг у Києві

У 2018 році Nextbike запустився у Києві і у 2019-му став муніципальним сервісом велопрокату. До сьогоднішнього дня це єдиний байкшерінг у столиці.

У 2020 року сервіс змінив назву на BikeNow і знизив вартість поїздки. 2018 року компанія вже йшла з Троєщини через вандалізм і крадіжки. Тоді житловий масив був лідером негативної статистики.

Стояв на зарядці та спалахнув. У київській квартирі згоріли одразу два електросамокати