Через легалізацію канабісу у Вірджинії собак-шукачів достроково відправили на пенсію

Поліція Вірджинії достроково відправляє на пенсію 13 службових собак, так як їх реакція на канабіс перестала бути приводом для обшуку.

Відзначається, що з 1 липня дорослим жителям штату дозволять зберігати 28 грам марихуани, а пси не здатні визначити масу речовини.

Також більшість собак навчені на кілька видів наркотиків відразу — вони не зможуть шукати тільки заборонені препарати, пише AP.

«Ми не будемо використовувати наших собак, натренованих на марихуану, тому що це може стати аргументом захисту наркодилерів», — пояснив Майк Міллер, шериф округу Бедфорд.

«Зазвичай, коли наркокур'єри і наркодилери доставляють заборонені речовини, в машині завжди є марихуана. Будь-який хороший адвокат скаже: «Ну, ваша собака зреагувала на легальну речовину, а не на заборонені препарати. Обшук був незаконний»», — додав Боб Гіллан, кінолог.

Поліцейські зараз купують і навчають нових собак, які реагуватимуть тільки на героїн, кокаїн, метамфетамін та інші нелегальні наркотики. Щоб придбати і навчити тварину, потрібно витратити $15 тис. Поліцейські відділки, у яких немає таких грошей, закривають свої кінологічні відділи.

У Шотландії завод Grant's Whisky найняв на роботу собаку-шукача