Через масовані атаки росії в Україні зупинилася нафтопереробка — Вітренко

В Україні повністю зупинена нафтопереробна галузь. Це сталося через цілеспрямовані ракетні обстріли росією.

Про це під час пресконференції у Києві заявив Юрій Вітренко, голова правління НАК «Нафтогаз України».

За його словами, ракетні удари почалися фактично з перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України. Масовані атаки країни-окупанта ускладнили логістику нафтопродуктів на український ринок, що, зі свого боку, розвинуло дефіцит палива.

«На жаль, ці удари почалися фактично з перших днів війни… Вся нафтопереробка в Україні зараз через масовані неодноразові атаки агресора не працює і складно забезпечувати логістику нафтопродуктів на український ринок, через що виникає їхній дефіцит», — заявив Вітренко.

На питання, коли «Нафтогаз» почне розв'язувати проблему з паливом в Україні, Вітренко відповів: «Коли ми отримаємо повністю управління та мережу АЗС, коли вирішиться проблема з логістикою і ми зможемо отримувати ресурс для створення національного резерву нафтопродуктів, після цього «Нафтогаз» зможе долучитися до вирішення проблем на ринку пального та забезпечувати стабільність, прозорість, справедливість цін на цьому ринку».

Раніше в уряді відмовилися від регулювання вартості пального.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Нафтогаз став монополістом на роздрібному ринку газу