Через нічні атаки пошкоджена магістральна мережа у центрі України

Внаслідок нічних обстрілів 27 жовтня пошкоджено обладнання магістральної мережі української енергосистеми в центральних областях.

Про це повідомили в «Укренерго».

Щоб уникнути перевантаження мережі сьогодні зранку «Укренерго» надав обленерго обсяг, на який потрібно обмежити споживання електроенергії в Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях.

«Надалі величина необхідного обмеження споживачів буде регулюватися залежно від поточної ситуації в енергосистемі», — йдеться в повідомленні.

Наголошують, що наразі обмеження електроенергії необхідні — вони допомагають зменшити навантаження на мережі та уникнути повторних аварій. Це дає змогу енергетикам швидше відновити пошкоджену інфраструктуру і тримати систему збалансованою.

Нагадаємо, вночі на Київщині зафіксували декілька «прильотів» в одній із громад області. Росіяни атакували енергетичну інфраструктуру, на місці влучання сталася пожежа.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Україні вперше завдяки мобільному додатку єППО збили ворожу ракету