Через забутий апостроф у Facebook австралійцю загрожує штраф у $180 тис. за наклеп
Getty Images

Агент з нерухомості з Австралії Ентоні Задравіч постав перед судом через те, що не додав апостроф пості в Facebook, де критикував колишнього роботодавця.

Тепер йому загрожує штраф в розмірі $180 тис. за наклеп, повідомляє The New York Times.

«О, Стюарт Ган! Продає будинок в Перл-Біч за кілька мільйонів доларів, але не здатен заплатити своїм співробітникам за вислугу років. Ганьба тобі, Стюарт!», — йшлося в допису Задравіча. 

Насправді, чоловік хотів написати лише про себе, але не поставив апостроф у слові employees, і воно стало у множині — «співробітники».

Чоловік видалив пост через кілька годин, але на той момент Ган, до якого він звертався, побачив публікацію і висунув позов до суду про наклеп.

Всесвіт міг ніколи не мати початку та існувати у нескінченному минулому — дослідження

Суддя в Новому Південному Уельсі постановив, що відсутність апострофа і слово «співробітники» у множині може розцінюватися як вказівка на «систематичний зразок поведінки» агентства, а не як на звинувачення щодо одного співробітника.

Задравічу загрожує штраф близько $180 тис.

В Австралії часто стягують великі суми за законом про наклеп. У 2019 один з авторів Nationwide News звинуватив актора Джеффрі Раша у поганому ставленні до колеги. Раш відсудив $2 млн.

В Instagram з’являться нові функції, щоб відштовхнути підлітків від шкідливого контенту