Через останні атаки світла в деяких регіонах може не бути днями — ДТЕК

Через масштабні руйнування енергетичної інфраструктури 15 та 17 листопада потрібно готуватися до довготривалих відключень, які можуть тривати декілька днів.

Про це в ефірі телемарафону заявив Дмитро Сахарук, виконавчий директор ДТЕК.

«Це дні. Ми зараз будемо, на жаль, говорити не про планові відключення електроенергії, а про планові включення в деяких регіонах, а їх багато. На жаль, годин, протягом яких буде електрика, може бути дуже мало. Це два-три години на добу», — сказав Сахарук.

Водночас в яких регіонах ситуація найскладніша він не уточнив. За словами Схарука, зараз по свій Україні близько 40% споживачів без електропостачання

«Ситуація дуже складна, але поки що контрольована. Росіяни завдали дуже серйозної шкоди об’єктам передачі (підстанціям), через які живляться багато областей і в центрі, і на заході. Було попадання в ТЕЦ, яка припинила працювати через пошкодження. Зараз по всій країні застосовуються аварійні відключення. Це буде тривати до того, поки не почнуться масштабні відновлювальні роботи», — пояснив Сахарук.

За його словами, частково роботи вже розпочались, частково триває розбір завалів та зруйнованого обладнання, в деяких випадках — рятувальник розміновують об’єкти.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни масовано обстріляли газовидобувну інфраструктуру України — «Нафтогаз»