Через пандемію COVID-19 туристична галузь за прибутковістю повернулася до рівня 1990 року
The Straits Times

Всесвітня туристична організація очікує, що кількість міжнародних прибутків від туристичної галузі знизиться на 70-75% у порівнянні з попереднім роком. Це рівносильно скороченню приблизно на один мільярд міжнародних рейсів, що повертає галузь до рівня 1990 року, повідомляє Statista.

До спалаху коронавірусу світовий туризм десятиліттями майже безперервно зростав. З 1980 року число міжнародних поїздок різко зросло з 277 млн до майже 1,5 млрд в 2019 році.

Графіка Statista

Як показує діаграма, дві найбільших кризи останніх десятиліть для туризму – епідемія атипової пневмонії 2003 року і глобальна фінансова криза 2009 року. Ці кризи були незначними ударами по галузі в порівнянні з пандемією COVID-19.

Більшість експертів не очікують повного відновлення туризму в 2021 році. За оцінками Всесвітньої туристичної організації, галузі буде потрібно від 2,5 до чотирьох років, щоб повернутися до рівня до пандемії.

Зараз українці можуть в'їхати в 83 країни, з огляду на умови пандемії, повідомив на онлайн-брифінгу очільник МЗС Дмитро Кулеба.

Глянути відкриті країни і умови в'їзду можна на сайті МЗС Trip Advisor. Зеленим кольором вказані відкриті країни й відносно відкриті (наприклад, можуть вимагати тест на COVID-19, проходження ізоляції або інші умови).

Кулеба також повідомив, що МЗС сприяло запуску сайту Ukraine.ua. На ньому іноземці отримуватимуть інформацію про туристичні пам'ятки України, її історію, можливості для інвестування та освіти у нас.

Як ми писали раніше, Туреччина підрахувала втрати у туризмі за 2020-й. Потік туристів з України «впав» найменше.

«До пандемії ми працювали більш ніж з 50 країнами. Зараз у нас в робочому стані до 10 напрямків»