Через підозрілу активність на тоталізаторі перевіряють ФК «Минай». Той, що належить підсанкційному Пересоляку
fcminaj.com

В українському футболі стався черговий скандал. Він пов’язаний зі ставками на тоталізаторі. Справа може дійти до поліції.

6 травня футболісти ФК «Минай» з Закарпаття відмовлялись виходити на матч чемпіонату України проти «Шахтаря» у Києві. Причиною була аномальна кількість ставок у букмекерських конторах на перемогу «Шахтаря» з великим рахунком. Зокрема, на загальну кількість забитих м’ячів більше 3,5. Деякі контори згодом перестали приймати ставки на цей матч.

Зрештою гравці «Миная» таки вийшли на гру. І програли з рахунком 0:4, що відповідало зробленим ставкам на «тотал» більше 3,5.

Сьогодні на інцидент навколо аномальних ставок відреагували в Українській асоціації футболу.

У Комітеті з етики та чесної гри повідомили, що знали про цю ситуацію у букмекерських конторах ще до її публічного розголошення.

«З метою мінімізації виплат за цими ставками та прийому букмекерами нових ставок під час матчу комітет звернувся до об’єднань букмекерів із проханням заморозити виплати та не приймати нові ставки на матч під час його перебігу», — йдеться в повідомленні.

Також УАФ попросив букмекерські контори не приймати ставки на матч «Миная» у заключному турі чемпіонату проти «Ворскли» 9 травня.

Комітет чесної гри перевірить й інших матчів клубу, у тому числі команди U-21. Результати перевірки передадуть до футбольних органів, а також Національної поліції.

ФК «Минай» вже точно посяде останнє 14-е місце і вилетить з Прем’єр-ліги. Цікаво, що титульним спонсором команди є одна з букмекерських контор.

Власником та президентом клуба є Валерій Пересоляк. Він увійшов до списку головних контрабандистів країни, проти яких 2 квітня РНБО запровадила санкції.

Лікарі Марадони діяли перед його смертю «нерозсудливо та неповноцінно» — ЗМІ