Через сходження потяга «Інтерсіті» звільнять шістьох керівників Придніпровської залізниці
ztv.zp.ua

Причиною сходження з рейок шести вагонів поїзда «Інтерсіті+» Київ-Запоріжжя 29 березня стали грубі порушення в утриманні верхньої будови колії. Через них звільнять шістьох керівників Придніпровської залізниці.

По це повідомила «Укрзалізниця» , яка завершила службове розслідування сходження вагонів. «Попередні причини аварії підтвердилися — грубі порушення в утриманні верхньої будови колії. За службове недбальство буде звільнено шістьох працівників керівного складу Придніпровської залізниці» — пише пресцентр компанії.

«Укрзалізниця» вважає, що до аварії призвело те, що посадовці не дотримувалися вимог нормативних документів, інструкцій для робіт із обслуговування об’єктів інфраструктури.

«А також неприйняття заборонних заходів у разі неможливості виконання необхідного обсягу ремонтних робіт», — додали у компанії.

Кадрові рішення після аварії 

«Укрзалізниця» звільнить першого заступника начальника та головного інженера структурного підрозділу «Служба колії», начальника та заступника начальника структурного підрозділу «Запорізька дистанція колії».

Також звільнять майстра, який виконував обов’язки головного інженера дистанції колії, старшого майстра та бригадира структурного підрозділу «Запорізька дистанція колії».

Ще за порушення посадових обов’язків компанія розірве трудовий договір із заступником директора регіональної філії «Придніпровська залізниця» з інфраструктури.

В «Укрзалізниці» додали, що все ще рахують збитки від цієї транспортної події. Їх муситимуть відшкодувати винні у сходженні вагонів.

Поліція через інцидент розслідує кримінальне провадження.

Біля Запоріжжя зійшов з рейок потяг «Інтерсіті»