Через штам «Омікрон» у Великобританії скоротили час до ревакцинації від COVID-19

У Великобританії через появу нового штаму коронавірусу «Омікрон» скорочують терміни повторної вакцинації. 

Інтервал між другою вакциною та бустерним щепленням пропонують проводити через три місяці, а не півроку, як це було раніше.

Про це у Twitter повідомив Саджид Джавід, глава британського МОЗ.

Він заявив, що погодився з рекомендацією Об'єднаного комітету з вакцинації та імунізації (JСVI) зменшити термін між основним курсом вакцинації від COVID-19 та ревакцинацією.

«Я попросив JCVI терміново розглянути способи розширення програми вакцинації після появи нового штаму «Омікрон... Я прийняв їхню пораду наполовину зменшити інтервал для ревакцинації з шести до трьох місяців», — написав Джавід.

За повідомленням CNN раніше бустерні щеплення в Британії були доступні не раніше ніж через шість місяців після другої дози для людей старших за 40 років і для людей від 16 років із супутніми захворюваннями.

Що відомо про новий штам

Вперше «Омікрон» виявили в Африці, але 26 листопада повідомили, що новий штам коронавірусу зафіксували і в Бельгії.

ВООЗ класифікувала його, як VOC — «варіант, що викликає занепокоєння».

Багато країн вже зупинили авіасполучення з країнами Південної Африки. Акції авіа- та туркомпаній впали на 10-15% після виявлення штаму.

27 листопада, у Великобританії підтвердили два випадки зараження новим штамом коронавірусу «Омікрон».

Через це в країні повернули масковий режим для закладів освіти. Правило поширюється на усіх працівників, відвідувачів та учнів старше 7-го класу.

«Омікрон». Що відомо про новий штам коронавірусу та як до нього причетний Сі Цзіньпін