Через війну втратили роботу майже 5 млн українців — ООН

За час повномасштабного російського вторгнення Україна втратила 4,8 млн робочих місць. Такі дані наведені у звіті Міжнародної організації праці (МОП), що входить до структури ООН.

За її прогнозами, у разі ескалації бойових дій кількість втрачених робочих місць збільшиться до 7 млн. А якби військові дії вдалося припинилися негайно, можна було б швидко повернути 3,4 млн робочих місць.

В МОП зазначили, що з 24 лютого більше 5,23 млн українців виїхали за кордон — це переважно жінки, діти та люди старші 60 років. Серед них — приблизно 2,75 млн людей працездатного віку, з яких 43,5% (1,2 мільйона) раніше працювали, але втратили або залишили роботу.

У звіті також наголошується, що війна в Україні може спричинити проблеми з робочими місцями у сусідніх країнах, зокрема Угорщині, Молдові, Польщі, Румунії та Словаччині. Якщо бойові дії триватимуть, українські біженці будуть змушені залишатися там довше, що чинитиме додатковий тиск на ринок праці та системи соціального захисту, а також збільшить безробіття.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Києві ціни на оренду квартир впали майже на 40% з початку війни (фото)