Через вимоги постачальників в росії здорожчають смартфони

Нові вимоги виробників смартфонів стануть причиною росту цін на ці гаджети на російському ринку. Справа в тому, що тепер виробники смартфонів не хочуть постачати їх в борг. Вони вимагають повну передплату. Нові правила висунули практично всі постачальники. Окремі працюють на умовах відстрочки платежів, проте її терміни стали скорочувати.

Існує декілька причин нових вимог і одна з них — це зростання ключової ставки Центробанку, яка напряму впливає на відсоткові ставки по кредитам для бізнесу. Іншою ймовірною причиною може бути зміна ситуації на міжнародному ринку та санкції. Через це міжнародні страхові компанії скорочують ліміти, які надають виробникам пристроїв для страхування дебіторської заборгованості покупців з росії.

Нові правила закупок гаджетів відображаються на їх кінцевих цінах — вартість смартфонів та інших гаджетів за березень в росії виросла в середньому на 30%.

Раніше Chas News розповідав про те, що багато великих виробників електроніки відмовились від поставок в росію. Серед них — LG Electronics, Apple, Samsung. Запасу пристроїв деяких брендів вистачить на 2-3 місяці.

В Естонії заборонили сервіс «Яндекс.Таксі»