Через визнання Facebook екстремістською організацією російські магазини не можуть продавати звичайні продукти харчування

Російські постачальники продовольства заявили про проблеми, які у них виникли через визнання Meta екстремістською організацією. Згідно із законом, не можна розміщувати символіку таких організацій. Тобто логотипи Facebook та Instagram є під забороною.

Відповідно, постачання продуктів зі старими упаковками, на яких зображені логотипи соцмереж з посиланням на профіль виробника в них, загрожує штрафом чи арештом на 15 діб.

Проблему поглиблює те, що з росії пішла більшість міжнародних компаній, які займаються виготовленням полімерної упаковки. А ті, що залишились на ринку, відчувають величезні проблеми з необхідною сировиною — адже вона також імпортна.

Що робити — постачальники та мережі не знають. Навіть найпростіший варіант – заклеювання логотипів на упаковках – теж не вихід, адже він потребує часу й ресурсів, що може призвести до затримок в поставках та дефіциту.

Організація «Руспродсоюз» вже звернулась із запитом до генпрокуратури дозволити постачання продуктів з старими пакуваннями. Втім, поки що відповіді не має.

З’ясувалося, що найбільш популярна пошта росії Mail.ru не здатна працювати без продуктів Microsoft, який пішов з російського ринку
У ЄС заявили, що Китай може почати постачати росії напівпровідники та інше обладнання — Bloomberg