Через збитки від повені Кім Чен Ін стратив близько 30 чиновників

У Північній Кореї, ймовірно, стратили низку урядовців після масштабної повені наприкінці липня, яка забрала тисячі життів у північному регіоні країни.

Про це повідомляє південнокорейський телеканал TV Chosun.

Так, минулого місяця у постраждалому від повені регіоні було розстріляно від 20 до 30 регіональних урядовців. Телеканал посилається на слова південнокорейського чиновника, який говорив на умовах анонімності. Внаслідок руйнівних повеней могли загинути до кількох тисяч людей у найбільш постраждалому районі провінції Джаган.

Національна розвідувальна служба Південної Кореї уважно стежить за ситуацією після отримання розвідданих, пов'язаних із цими подіями, розповів представник відомства, не надавши інших подробиць.

Лідер КНДР Кім Чен Ин заявив на екстрених партійних зборах наприкінці липня, що суворо покарає тих, хто «серйозно нехтував» своїми обов'язками і тому несе відповідальність за жертви. Пропагандистський апарат Північної Кореї розповсюдив фотографії Кіма, який керує рятувальними роботами після стихійного лиха, але не повідомив про жодну загиблу людину.

Повінь у КНДР: що відомо

Зливи влітку 2024 року сталися на річці Ялу в провінції Джаган біля кордону з Китаєм.

Вода пошкодила близько 4100 будинків, перешкодила роботі доріг і залізничних колій, а також знищили близько 3 тис. га сільськогосподарських угідь. За повідомленнями Центрального телеграфного агентства Кореї, було врятовано близько 5 тис. людей, але також є загиблі.

За даними телеканалу TV Chosun, збитки від повені більші на півночі, в провінції Джаган, яка межує з Китаєм. Південнокорейські ЗМІ повідомляли, що тіла були виявлені під час робіт з розчищення ґрунту після спаду рівня води.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Економіка Північної Кореї зросла за рахунок поставок зброї до росії — Bloomberg