Чиновники намагалися продати волонтерські бронежилети на 12 млн грн — СБУ (оновлено)
Фото: Львівський оборонний кластер

Служба безпеки України ліквідувала масштабну схему розкрадання гуманітарної допомоги, яка призначалася військовим.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, організатори схеми намагались незаконно продати понад тисячу бронежилетів на суму більше 12 млн грн. Ці засоби захисту виготовила одна з громадських організацій і через Черкаську військову адміністрацію їх мали передати на потреби оборони.

«Втім замість безкоштовної передачі українським захисникам, причетні чиновники намагались продати бронежилети через афілійовані комерційні структури та мережу супермаркетів. Завдяки втручанню СБУ в одній із торговельних мереж було вилучено частину цієї продукції. Вона буде передана до ЗСУ», — йдеться у повідомленні.

Назву мережі супермаркетів в СБУ не назвали, як і комерційні структутри, що причетні до схеми.

Нагадаємо, нещодавно у скандал потрапила мережа будівельних супермаркетів Епіцентр. 17 травня компанія «Львівський оборонний кластер», яка виробляє та безплатно передає бронежилети українським військовим, повідомила, що її продукцію продають у гіпермаркетах.

В «Епіцентрі» тоді відповіли, що  бронежилети їм поставила компанія «Група Венето». Вона як раз зареєстрована у Черкасах.

ОНОВЛЕНО

Ігор Табурець, голова Черкаської обласної військової адміністрації, заявив, що його підлеглі не мають стосунку до продажу бронежилетів.

За його словами, адміністрація отримала у березні та квітні від однієї з громадських організацій тисячу тканинних чохлів для бронеплит (плитоносок).

Їх передали на одне з комерційних підприємств Черкас, яке відповідно до укладених договорів мало виготовити бронеплити з металу, наданого ОВА.

«Надалі готові засоби захисту, надані цим підприємством, у зазначеній кількості були передані в підрозділи ЗСУ, що підтверджено відповідними актами. Жодного стосунку ОВА до питання комерційної реалізації бронежилетів не має», — наголосив Табурець.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Житель Львівщини може сісти до в'язниці за продаж неякісних пластин для бронежилетів