«Червона» зона в Києві. Як перевіряють COVID-сертифікати та що відбувається у громадському транспорті
Kyiv Operatyve

З 1 листопада столиця перейшла в «червону» зону. Від ранку поліція почала перевіряти наявність COVID-сертифікатів та ПЛР-тестів у транспорті.

Про це у Facebook написала та поділилась фото журналістка Леся Падалка.

За її словами, COVID-документи почали перевіряти з восьмої години ранку.

 

Свіженького репортажу вам у стрічку "Та хто там буде о восьмій ранку перевіряти ті сертифікати в транспорті" - була впевнена я І ось, чемні, ранні, на місці

Posted by Леся Падалка on Sunday, October 31, 2021

Мешканці Оболоні також пишуть, що на зупинках почалися вибіркові перевіркиповідомляє «Київ Оперативний».

«Поки що більше «для галочки». За словами автора — підійшли на зупинку, сфоткалися, один перевіряв, інший щось записував і відійшли. Перевіряють не всіх, а за якимось вибірковим принципом», — йдеться у підписі до фото.

Щодо метро: станом на сьому годину перевірок ковід-документів не було, але ближче до дев'ятої перші рейди вже почали працювати, пише РБК-Україна.

Також у «Київ Оперативний» повідомили, що кількість пасажирів у громадському транспорті значно знизилась. Зокрема, у метро станом на дев'яту ранку пасажирів майже не було.

Водночас зазначили, що традиційно для «червоної» зони Київ скували величезні затори.

«Люди виходять з таксі, так як пішки швидше. В транспорті немає сенсу їхати — теж стоїть», — написали у Telegram-каналі.

Раніше Chas News повідомляв, що від сьогодні пасажирів без сертифікату про вакцинацію або негативного тесту на COVID-19 можуть оштрафувати щонайменше на 17 тис. грн.

Карантинні обмеження «червоних» зон в Україні. Новий сезон