Червоний Хрест не відправив місію до військовополонених в Оленівці

Міжнародний комітет Червоний Хрест так і не прибув на лінію розмежування із тимчасово окупованою територією. Там його чекала українська делегація.

Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

Раніше глава ОП Єрмак закликав організацію зробити все, аби потрапити до колонії в Оленівці, де тримають українських військовополонених. На те, аби прибути до лінії розмежування, представникам МКЧХ дали три дні.

«Це здалося для МКЧХ складніше, ніж просто в черговий раз опублікувати «заклики до обох сторін» на сторінках свого сайту. Попри наш заклик і готовність забезпечити таку поїздку, МКЧХ ми не побачили», — написав Лубінець.

Він заявив, що своїм мовчанням Червоний Хрест приховує від міжнародної спільноти військові злочинів, які чинять росіяни.

«Це війна, так. І вона не є безпечною. Але хіба не для цього створена місія МКЧХ і не на її діяльність і виконання покладеного мандату люди з усього світу жертвують кошти?... Якщо організація не виконує поставлені перед нею цілі і своїм мовчанням підіграє агресору та злочинцю — вона повинна бути ліквідована», — резюмував омбудсмен.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Окупанти заявляють про новий обстріл СІЗО з військовополоненими в Оленівці