Червоний Хрест відвідав українських військовополонених: що відомо

Минулого тижня Міжнародний комітет Червоного Хреста зміг відвідати українських військовополонених у росії.

Про це повідомили у МКЧХ.

«Минулого тижня МКЧХ здійснив один дводенний візит до українських військовополонених, ще один відбудеться цього тижня. У цей же період були здійснені візити до російських військовополонених, а до кінця місяця заплановано ще більше візитів», — йдеться в повідомленні.

Представники організації перевіряли стан полонених, їх лікування, а також передали їм книги, засоби особистої гігієни, ковдри, теплий одяг та поділилися новинами з їхніми родинами.

Президентка відомства Мір’яна Сполярич заявила, що ці візити — «важливий крок уперед у збереженні людяності серед жорстокості міжнародного збройного конфлікту».

«Я сподіваюся, що ці візити покладуть початок більш регулярному доступу до всіх військовополонених», — сказала Сполярич.

Також сьогодні, 8 грудня, президентка Червоного Хреста приїхала до України. Вона перебуватиме тут чотири дні.

«Сьогодні я зустрінуся з людьми в Миколаєві та Херсонській області, які переживають жахливу зиму, і познайомлюся з командами, які працюють, щоб допомагати», — зазначила представниця МКЧХ.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Червоний Хрест не відправив місію до військовополонених в Оленівці