Чи може росія повторити наступ на Чернігівщину: відповідь ОВА

За потреби росіяни можуть протягом тижня-трьох сформувати достатній контингент для повторного наступу на територію Чернігівської області.

Про це заяви голова Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

«Росія сьогодні здатна дуже-дуже швидко, протягом тижня, двох-трьох сформувати контингент, достатній для повторного наступу на територію області. Вони це здатні зробити швидко», — заявив він.

Чаус наголосив, що стоїть питання, чи росіяни будуть знову наступати на Чернігівщину.  За його словами, це залежить в тому числі від нарощування фортифікацій на території України.

«Але чи вони це зроблять (новий наступ на область — Прим. ред.), чи ні — залежить, зокрема, від того на скільки ми будемо працювати з точки зору нарощування фортифікацій Вони (окупанти — Прим. ред.) все бачать, літають, де можуть, десь хтось їздить, ми ж цього не виключаємо. Вони розуміють ситуацію. Фортифікація 2023 року відносно фортифікації 2022 року — це зовсім інший рівень. Зараз ми й далі будемо підсилювати цей аспект. Чим більше ми це будемо робити, тим менша ймовірність повторного заходу ворога на територію Чернігівської області», — додав голова ОВА.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустить.

Огляд і спростування пропаганди за 21—27 грудня