Чи можливий новий наступ на Київ: відповідають Міноборони, МВС та КМВА

Наразі загрози повторного наступу на Київ немає, але ситуація може швидко змінитися.

Про це розповів міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в інтерв'ю AFP, пише The Guardian.

«Загрози нападу на Київ сьогодні немає. Поблизу білоруського кордону зосередження військ немає, але ми розуміємо, що завтра можливі будь-які сценарії. Тому триває серйозна підготовка – підготовка лінії оборони, підготовка військ, які залишаться у Києві та області», — зазначив він.

При цьому Монастирський наголосив, що у Києві постійно зберігається загроза авіаударів та ракетних обстрілів. За його словами, потенційними цілями ворога можуть бути навіть «урядовий квартал» та «історичний центр».

Схожий прогноз в ефірі телемарафону озвучив спікер Міноборони Олександр Мотузяник. Він наголосив, що зараз розвідка не бачить формування російських ударних угруповань, які можуть знову спробувати захопити Київ.

«Але все одно рано чи пізно РФ може повторити такі наступальні дії», — наголосив Мотузяник.

Він запевнив, що рівень захисту Києва не знижений.

«Столиця і підступи до столиці добре зміцнюються. У нас є кілька ліній оборони. Ніхто руки не опустив і оборона посилюється», — заявив він.

При цьому у Київській міській військовій адміністрації повідомили, що небезпека пов'язана з діяльністю ворожих диверсійно-розвідувальних групи у столиці не зникла.

«Після закінчення бойових дій біля столиці активність диверсантів зменшилась. Це повʼязано із тим, що їх певна частина була знищена, а інша перейшла на нелегальне положення», — розповіли в КМВА.

Основні завданнями ДРГ: 

  • введення розвідки
  • ліквідація керівного складу органів держуправління та військового керівництва
  • проведення диверсій на обʼєктах критичної інфраструктури міста та районах розташування військових.

«Ворог підступний, жорстокий, хитрий та добре підготовлений. Ми повинні проявляти пильність. Наше прохання до громадян: при виявленні підозрілих осіб — телефонувати 102», — закликали в адміністрації. 

Напередодні стратегічне командування ЗСУ попередило, що ворог намагається посіяти серед українців паніку, поширюючи чергові фейки. З цією метою окупанти розсилають повідомлення, у яких залякують повторним наступом на Київську область.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Політтехнолога Погребинського підозрюють у державній зраді (фото)