Чи запрацює аеропорт в Ужгороді: влада дала відповідь

Міжнародний аеропорт «Ужгород» не зможе відновити свою роботу найближчим часом. Про це заявив Віктор Микита, голова Закарпатської ОВА.

Він нагадав, що небо над Україною закрите для польотів цивільної авіації, так само як і закриті усі аеропорти. Крім того, летовище в Ужгороді немає підписаних документів з Євросоюзом про можливість запуску регулярних рейсів на його територію.

28 липня Володимир Чубірко, голова Закарпатської облради, заявив, «що за місяць-другий у нас полетять борти наших українських авіакомпаній, ті, які базуються сьогодні в Європі, в напрямку Відня, в напрямку, якщо потрібно, Праги, Мюнхена».

За його словами, аеропорт «Ужгород» може функціонувати для пасажирських перевезень, оскільки його злітно-посадкова смуга починається зі Словаччини і закінчується Словаччиною.

«Злітаючий борт попадає у небо Європейського Союзу, а не в небо України, яке сьогодні закрито у зв’язку з подіями», — пояснив Чибірко.

Однак голова ОВА наголосив, що подібні заяви — «це не більше, ніж бажання та наміри».

«Прошу всіх виважено підходити до подачі інформації та не забувати, що в країні воєнний стан. Правову кваліфікацію цій ситуації нададуть правоохоронні органи», — зазначив Микита.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Зернова угода» запрацювала: перше судно вийшло з порту Одеси (фото)