Чиновників ФПУ і КМДА викрили у незаконній приватизації держмайна на 25 млрд грн — СБУ

Кіберфахівці Служби безпеки викрили масштабну схему привласнення державних установ санаторно-курортної сфери України.

 Про це повідомили в СБУ.

До схеми причетні заступник Голови Федерації профспілок України і четверо колишніх високопосадовців Головного управління комунальної власності КМДА. Вони незаконно виводили соціальні об’єкти з держвласності, аби потім викупити їх з метою отримання тіньових прибутків.

Оборудка полягала у тому, що посадовці КМДА виписували документи, які передавали Федерації профспілок право власності на державні об‘єкти. Згодом нерухомість продавали за ринковою ціною через підконтрольні фірми.

Таким чином чиновники привласнили українські санаторії, реабілітаційні центри і навчально-спортивні установи. Загальна вартість об’єктів — 25 млрд грн.

За сприяння правоохоронців 230 незаконно приватизованих установ передали до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Наразі посадовцю профспілок повідомлено про підозру за привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Його арештували з правом внесення застави у розмірі 124 млн грн.

Чотирьом чиновниками з КМДА повідомили про підозру за зловживання владою або службовим становищем.

Зазначають, що розслідування проводила СБУ спільно з ДБР за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Харківській єпархії УПЦ МП знайшли прокремлівську літературу і сухпайки окупантів