Чого очікують від других переговорів радників лідерів «нормандської четвірки»

Сьогодні, 10 лютого, о 14:00 у Берліні почнуться переговори у «нормандському форматі» на рівні радників лідерів країн.

Представники України, Німеччини, Франції та Росії продовжать обговорювати деескалацію конфлікту на Донбасі. Зокрема, мова піде про Мінські домовленості.

Два тижні тому, 26 січня, на першій зустрічі в Парижі зазначили, що Росія і Україна трактують їх по-різному. Проте, домовленості щодо їх виконання досягти не вдалося. Радник від Росії Дмитро Козак намагався нав’язати Українській стороні переговори з ватажка самопроголошених «ДНР» та «ЛНР», проте Андрій Єрмак відкинув такі пропозиції.

Також очікують, що переговори розблокують зустріч на рівні лідерів країн «нормандської четвірки». Востаннє такі перемовини відбувались у 2019 році.

Крім того, сподіваються, що зустріч радників розблокує роботу Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу.

«Ми зміцнюємо себе, але наполягаємо, що нинішня криза має бути вирішена дипломатичним шляхом. План максимум — це розблокувати роботу тристоронньої контактної групи. Для цього потрібна політична воля Російської Федерації. Саме над цим будуть працювати», — зазначив Дмитро Кулеба, очільник МЗС України.

Крім того, в ОП наголосили, що порушать питання щодо взаємного звільнення полонених та відкриття КПВВ на лінії розмежування.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Росії відкрито заговорили про можливість постачання зброї бойовикам «ДНР» та «ЛНР»