Чоловік із ножами атакував поліцейських у Франції і завдав їм легкі травми
Getty Images

У французькому муніципалітеті Боллен чоловік, озброєний двома ножами, напав на трьох поліцейських, всі вони отримали поранення.

Про це повідомляє BFM TV. Також видання уточнило, що під час нападу чоловік кричав «Аллах Акбар».

Відомо, що поліцейські прибули на місце події після повідомлення про озброєного двома ножами чоловіка.

Побачивши наряд, зловмисник напав на правоохоронців, пробивши лезом бронежилет одного з них в районі живота і поранивши двох інших в ногу й руку.

Видання зазначає, що у правоохоронців легкі травми.

Макрон пропонує нові закони проти «ісламістського сепаратизму»

Уряд президента Еммануеля Макрона в середу запропонував законодавство, яке забороняє широкий спектр діяльності, яку він визначає як форми «ісламістського сепаратизму», від зловживання домашнім навчанням до мови ненависті в Інтернеті, повідомляє Wall Street Journal.

Влада розробила законодавство, яке буде обговорюватися парламентом у січні, як відповідь на поширення радикального ісламізму, ідеології, яка, на думку уряду, має на меті побудувати паралельне суспільство, де релігійні норми переважають громадянські.

Ця ідеологія, зазначають чиновники, підриває цінності Французької Республіки та її принцип, що розділяє релігію та державу.

«Республіка має намір захищатися», — заявив прем'єр-міністр Жан Кастекс на прес-конференції в середу.

Нове законодавство вимагатиме, щоб релігійні об'єднання та мечеті декларували іноземне фінансування на суму понад €10 000. Це також полегшило б владі закривати школи та асоціації, які критикують французькі республіканські цінності, такі як гендерна рівність, сказав пан Кастекс.

Відповідно до законопроекту, домашнє навчання дозволяється лише за станом здоров’я або за особливих обставин, наприклад, для професійних спортсменів. Цей захід спрямований на те, щоб батьки не могли таємно зарахувати своїх дітей до підпільних релігійних шкіл, заявляють чиновники.

Деякі мусульманські лідери та правозахисні організації заявляють, що законодавство ризикує стигматизувати мусульманську громаду Франції, одну з найбільших у Європі.

У режимі Віші. Куди Еммануель Макрон веде Францію