Чоловік у середньовічньому одязі вбив мечем двох людей і поранив п’ятьох у Квебеку
thestar.com

Двоє людей вбив та п'ятьох поранив мечем чоловік, одягнений в одяг, стилізований під середньовічний. Про це заявила у неділю поліція Квебеку, зазначивши, що напад був зумовлений особистими мотивами та не пов'язаний з будь-якою терористичною групою.

Поліція заарештувала 24-річного чоловіка з Монреаля рано-вранці в неділю, цитує Reuters керівника поліції Квебеку Роберт Піджон.

«Одягнений у середньовічний костюм та озброєний японським мечем. Все змушує нас думати, що він обрав своїх жертв навмання», — сказав Піджон.

Піджон сказав, що підозрюваний хотів завдати якомога більше шкоди. Квебекська газета Le Soleil заявила, що у підозрюваного в машині були ємності з бензином. Піджон відмовився коментувати це повідомлення.

Інцидент стався пізно ввечері в суботу, на Геловін, всередині історичного будинку Національних зборів в центрі міста. Поліція наказала жителям сусідніх вулиць залишатися в приміщенні та здійснила арешт після тригодинних пошуків.

Підозрюваного заарештували біля бізнес-парку Espace 400e. Газета Квебека Le Soleil повідомляла, що він лежав на землі босий і замерзлий, коли його заарештували. За даними видання, підозрюваний здався поліції без будь-якого опору.

Після арешту підозрюваний був доставлений до лікарні для обстеження.

«Нам потрібно провести суспільну дискусію на цю тему (про психічне здоров'я), оскільки керувати ним стає все складніше», — заявив журналістам мер міста Квебек Регіс Лабом.

Начальник поліції Квебеку заявив, що підозрюваний говорив про вчинення нападу «в медичному контексті» п'ять років тому, але не був відомий поліції і не мав судимості.

За повідомленнями поліції, п’ятеро поранених перебувають у лікарні з травмами різної важкості.

 

Велика Британія і Канада ввели санкції проти Лукашенка та семи його підлеглих