Чоловік, якому пересадили серце свині, раніше був засуджений за напад з ножем
Медичний факультет Університету Меріленду

57-річний Девід Беннет, якому вперше у світі пересадили серце свині, як виявилося, у 1988 році сім разів вдарив ножем чоловіка, залишивши його паралізованим на все життя.

Про це пише BBC.

Сестра пораненого Едварда Шумахера Леслі Шумахер Дауні в ефірі Radio 4 Today розповіла, що її брат помер у 2007 році після майже двох десятиліть медичних ускладнень, пов’язаних із нападом.

За словами жінки, напад стався через те, що дружина Беннета сиділа на колінах у тоді 22-річного Шумейкера.

Через ревнощі Беннет кілька разів вдарив його ножем у спину. Чоловіка визнали винним у нападі та зберіганні зброї та засудили його до 10 років ув'язнення.

Про те, що Беннету пересадили серце генномодифікованої свині, родичі потерпілого дізналися з новин.

«Моя дочка надіслала мені повідомлення і сказала: «Мамо, це той чоловік, який зарізав дядька Еда. Потім я прочитала історію і розлютилася, що він отримав серце», ㅡ розповіла Леслі.

Вона заявила, що не вірить, що Беннет заслуговує на серце.

Жінка поскаржилася, що її брат, а з ним і вся родина страждали протягом 19 років.

«Вони роблять про Беннета сюжети, зображуючи його як героя та першопроходця, але це не так. Я думаю, що лікарі, які робили операцію, повинні отримати всю похвалу за те, що вони зробили, а не Беннет», ㅡ сказала вона.

Втім команда медиків, яка проводила операцію, заявила, що чиясь судимість не може бути підставою для відмови в лікуванні.

«Це урочистий обов’язок будь-якої лікарні чи організації охорони здоров’я надавати допомогу кожному пацієнту, який проходить через їхні двері, з огляду на його медичні потреби. Будь-який інший стандарт надання медичної допомоги створив би небезпечний прецедент і порушив би етичні та моральні цінності», ㅡ сказали у Медичному центрі Університету Мериленду.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Вперше у світі людині пересадили серце генетично модифікованої тварини. Чому це важливо і до чого тут вівця Доллі?