Чоловік зі США, що допоміг викраденій дівчині завдяки жесту з TikTok, насправді не впізнав його
Canadian Women's Foundation

Раніше у США повідомили, що врятували 16-річну викрадену дівчину за допомогою жесту з TikTok. Але рятівник запевнив, що зателефонував у 911, оскільки дівчина «здається, перебувала у скрутному становищі».

Він не впізнав жест, хоч і помітив рухи рук підлітка, повідомляє NBC News.

«Я не впізнав жест. Вона двічі повторила «допоможіть мені». Мені здалося, вона навіть просила набрати 911... Здається вона плакала. Я обігнав декілька авто, а вона продовжувала висовувати чотири пальці у вікно (жест про порятунок — Прим.ред.)», — розповів чоловік.

Офіс шерифа не відповів на численні прохання прокоментувати невідповідність між його свідченнями та свідченнями чоловіка. Тепер припускають, що дзвонити в службу 911 після жесту дівчинки могли інші водії.

Втім, поліції вдалося заарештувала 61-річного чоловіка, що перевозив дівчинку. Його звинувачують у незаконному позбавленні волі іншого та зберіганні матеріалів, що демонструють сексуальні дії неповнолітньої особи.

Що це за жест

Жести руками, якими користувалася дівчинка, популяризували в TikTok і означають «насильство вдома — мені потрібна допомога — домашнє насильство».

Це міжнародний сигнал допомоги у разі домашнього насильства чи іншого лиха, що показують однією рукою.

Жертви сексуального насильства більш схильні до деменції та інсультів у майбутньому — дослідження