Чому бабуся з Харківщини вийшла до окупантів з прапором СРСР: розвінчано фейк росіян (відео)

Анна Іванівна Іванова, пенсіонерка з Харківської області, та сама бабуся з прапором СРСР, з якої російська пропаганда склеїла рашистський символ нападу на Україну, насправді зустрічала українських військових, а не окупантів.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Міністерства культури та інформаційної політики.

Жінка каже, що вийшла до українських військових, бо думала, що це російські окупанти й намагалась «примиритися» з ними червоним більшовицьким прапором, аби вони «не громили» село й Україну. Але тепер вона почуває себе «зрадницею».

Наразі вона перебуває в одній із міських лікарень Харкова. Російські окупанти обстріляли її будинок із мінометів.

Українські військові з розумінням поставилися до її віку і привезли їй продуктів, а також закликали не принижувати та не цькувати стареньку.

Що передувало

Російська пропаганда створила міфологічний образ з Анни Іванівни. Нібито вона представляє бажання «пересічних українців» возз’єднатися з «братнім народом», як у радянські часи.

У російських містах встановлювали пам’ятники на її честь, а в одному місті на стіні будинку намалювали мурал.

Пропагандисти розповідали, що бабця мешкає в селі Дмитрівка на Київщині, але невдовзі після звільнення села українськими підрозділами її начебто забрав і вивіз син в росію. Поширювали чутки, що родичі вивезли її в Барнаул у Сибіру. 

Проте, усупереч російській пропаганді, син жінки не вивозив її до росії, а сама вона розібралась, що її дім обстрілюють російські окупанти. Її син виїхав до Польщі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Викрито 10 військовослужбовців рф причетних до катувань мирних жителів у Бучі (фото)