Чотири блогерки отримали підозри за відео з роботою ППО — СБУ (фото)

Служба безпеки повідомила про підозру чотирьом блогеркам, які «засвітили» роботу ППО під час російського удару по Києву 16 травня.

Одна з них 32-річна киянка виклала заборонений контент у своїх соцмережах та надіслала його адміністратору одного із популярних Telegram-каналів. Вже за кілька годин її відеозапис поширили проросійські пабліки.

Ще одна 36-річна блогерка опублікувала відео з роботою ППО та результати ураження ворожих цілей у власному Instagram-акаунті.

Третя фігурантка також поділилася своєю відеозйомкою у соцмережах. Четверта підозрювана – уродженка Сумщини, яка проживає у Києві. Спочатку вона відзняла результати збиття ворожих ракет, а потім розіслала файли своїм знайомим у різні месенджери.

Усім чотирьом жінкам СБУ повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ). Тепер їм загрожує до 8 років тюрми.

Стосовно ще двох фігурантів, які в той день також оприлюднили заборонений контент, слідчі дії тривають.

Відзначимо, що одна з підозрюваних — Інна Воронова, дружина наркодилера Юрія Чернецького, який нині відбуває термін у в’язниці. Факт отримання підозри вона сама підтвердила в Instagram.

За даними УП, імена інших трьох підозрюваних – Дарʼя Семенченко, Ольга Дідовець та Людмила Нужна.

Нагадаємо, поліція викрила дев’ятьох киян, які виклали у соцмережах відео роботи протиповітряної оборони під час атаки рф на столицю 29 травня.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Збирала дані про Сили оборони: СБУ затримала агентку фсб у Кривому Розі