Чотири «Панцири» та два «Тори»: військові назвали втрати росіян на острові Зміїний

Українські військові знищили на острові Зміїний чотири ЗРПК «Панцир-С1», два ЗРК «Тор», РСЗВ БМ-21 «Град» та радіолокаційні установки. Про це повідомила начальниця координаційного пресцентру сил оборони Півдня Наталя Гуменюк, повідомляє Суспільне.

За її словами, операція на Зміїному триває і завершиться лише тоді, коли українські військові впевняться у відсутності росіян на острові.

«Всім зрозуміло, що географічне положення острова специфічне, тому для того, щоб ми стверджували, що тримаємо над ним контроль, нам треба убезпечити свої підрозділи, в тому числі, від ударів ворожого флоту і ворожої авіації. Тому операція триває, і буде тривати до тих пір, поки ми не втсановимо повноцінний контроль над островом», — розповіла Гуменюк.

Відзначимо, що 2 липня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний опублікував відео нанесення ударів Байрактарами по залишеній росіянами техніці. На кадрах було показано знищення РСЗВ 2Б17М «Торнадо-Г» — сучасної російської модернізації «Граду».

 

Вчорашніми авіаударами росіяни намагалися знищити свою техніку, озброєння і майно на острові Зміїний. Однак, традиційно не впоралися з поставленим завданням. Ми «допомогли» окупантам остаточно евакуювати залишки свого гарнізону з нашого острова. Більше там «русскім духом» не пахне. Все буде Україна!

Posted by Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine on Saturday, July 2, 2022

Нагадаємо, 30 червня російські окупанти внаслідок регулярних українських ударів залишили острів Зміїний. В міноборони рф тоді цю втечу назвали «жестом доброї волі».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Фотосесія «жесту доброї волі»: як росіяни тікали з острову Зміїний