Чутки про новий наступ на Київ були операцією генштабу рф — злиті документи США

У лютому 2023 року росіяни намагались переконати українську розвідку у можливості повторного наступу з Білорусі.

Про це пише «Радіо Свобода» з посиланням на злиті секретні документи Пентагону.

Йдеться, що окупанти проводили операцію з «оперативного маскування» з 3 по 10 лютого. Керівники російського генштабу відзвітували, що нібито «успішно переконали українські розвідувальні служби в можливості спільного російсько-білоруського наступу з білоруської території».

У якості доказів представники генштабу рф навели звіт служби зовнішньої розвідки рф про реакцію України на повідомлення про спільні льотно-тактичні навчання росії та Білорусі з 16 січня, про перекидання до Білорусі «Іскандерів» та зміщення фокусу російсько-білоруських навчань з «оборонного» на «наступальний».

У ЗСУ також нібито заявляли, що навчання окупантів — це спроба потай сформувати підрозділи для наступу на Волинському напрямку, які будуть заважати доставці західної зброї.

Як зазначають у документі, російський генштаб рекомендував продовжити операцію з дезінформації України щодо ймовірності наступу з території Білорусі, розбивши її на дві фази. Перша фаза мала тривати до 6 березня, друга — до 11 березня. Обидва плани мали узгодити з білоруським Генштабом.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.