Чутки про смерть путіна: у росії заявляють, що країною керує його двійник

За повідомленням російського Telegram-каналу «Генерал СВР», 26 жовтня нібито помер, а владу в росії захопив його двійник.

«Володимир путін помер у резиденції на Валдаї. О 20:42 за московським часом лікарі припинили реанімацію та констатували смерть. Наразі лікарів заблокували в кімнаті з трупом путіна, їх утримують співробітники служби безпеки президента за особистим розпорядженням Дмитра Кочнева, який перебуває на зв'язку та отримує інструкції від секретаря Ради Безпеки рф Миколи Патрушева. Охорону двійника президента посилено. Ідуть активні переговори», — йдеться в повідомленні.

Декілька днів тому Telegram-канал вже повідомляв, що у путіна нібито була зупинка серця, але в той раз його вдалося врятувати. Після цього роль президента рф почав активно приміряти на себе його двійник.

Як пишуть російські ЗМІ, цей канал, ймовірно, ведуть російський історік і політолог Валерій Соловей та український адвокат Віктор Єрмолаєв. «Генерал СЗР», як і Соловей, розвиває конспірологічну теорію про двійників путіна та його смертельну хворобу.

Чи закінчиться війна після смерті путіна

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, смерть російського навряд прискорить закінчення війни та змінить ставлення росіян до українців.

«Щодо його стану здоров'я, ця людина була нездорова на голову, коли приймала рішення нападати на країну, про яку вони розповідали, що ми брати, сестри… Територія, яка є сучасною росією, просочена нелюдяністю. Їм із дитинства розповідають, що треба усіх у світі ненавидіти. І якщо все погано всередині країни, обов'язково хтось має відповідати за це», — сказав Данілов у інтерв’ю виданню «Фокус».

Telegram-каналу «Генерал СВР» вже поширював фейки

У серпні цей Telegram-канал писав, що путін «активував процес підготовки техногенної катастрофи» на Курській та Запорізькій АЕС. Плани нібито планували реалізувати у кінці серпня чи на початку вересня.

Втім, у ГУР цю інформацію спростували та заявили, що так ворог намагається посіяти паніку серед населення.

«Щодо можливої провокації росіян на ЗАЕС, то зараз небезпеки немає. Активно працює російське ІПСО, вони намагаються посіяти паніку, налякати українців. Звісно, у разі підвищення ймовірності провокацій, як і раніше, ГУР, президент та інші спецслужби обов'язково попередять. А ось зараз хвилюватися не варто», — розповіли у розвідці.

Раніше Chas News розповідав, що про смерть російського диктатора передбачають астрологи, мольфари і «обізнані» політологи. Та пояснював, чому пояснював, чому різним пророцтвам все-таки не варто вірити.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити

Атака клонів: скільки двійників у путіна