Cирський назвав цілі росіян на трьох напрямках

Росіяни продовжують активні наступальні дії на Куп‘янському, Лиманському та Бахмутському напрямках. Про це повідомив командувач ОСУВ «Хортиця» Олександр Сирський.

На Бахмутському напрямку ворог задіяв найбільш боєздатні підрозділи десантних військ, морську піхоту та сформовані з колишніх злочинців підрозділи «шторм z» та «шторм v».

Мета окупантів на цьому напрямку — наступ на населений пункт Часів Яр, а потім у разі успіху — на Костянтинівку, Дружківку, Славянськ, Краматорськ з подальшим виходом на кордони Донецької області.

Відзначимо, що, за даними Deep State, ворог протягом минулої доби на Бахмутському напрямку просунувся біля Хромового, східніше Іванівського та північніше Кліщіївки

Орієнтовна лінія фронту на Бахмутському напрямку станом на ранок 19 грудня / Deep State

На Лиманському напрямку російські війська перейшли до постійних атак позицій наших військ в напрямках Макіївки та Тернів. Ведуться бойові дії на Сіверському напрямку.

На Куп’янському напрямку врог проводить прагне захопити Синьківку, щоби створити плацдарм для наступу на місто Куп’янськ.

«Ситуація складна. Нам доводиться воювати в умовах переваги ворога як в озброєнні, так і в кількості особового складу», — наголосив Сирський.

При цьому він запевнив, що командири і штаби в режимі 24/7 відстежують зміни в обстановці, аналізують дії противника та своїх військ і приймають ефективні управлінські рішення для посилення оборони та знищення ворога.

На всіх трьох напрямках українські війська тримають оборону та знищують ворога. Так, за першу половину грудня ворог втратив у смузі відповідальності ОСУВ «Хортиця» близько восьми тисяч військовослужбовців. Крім того, було знищено або ушкоджено понад п’ятсот одиниць ворожої військової техніки. Серед них: 67 танків, понад сто бойових броньованих машин, 77 гармат і мінометів різних калібрів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Карта бойових дій в Україні станом на 19 грудня