CNN пише, що Зеленський і Байден сперечалися щодо загрози з боку Росії. Білий дім і ОП заперечили

Телеканал CNN повідомив, що під час дзвінка президент Джо Байден говорив президенту Володимиру Зеленському про «неминуче вторгнення» Росії і це станеться у лютому, як тільки замерзне земля.

Натомість Зеленський заперечив йому, назвавши загрозу з боку РФ «небезпечною, але неоднозначною», написав кореспондент CNN з посиланням на джерело від Офісу Президента.

Представники Білого дому назвали інформацію від джерела про «неминуче вторгнення» неправдивою.

«Президент Байден сказав, що існує ймовірна ймовірність того, що росіяни можуть вторгнутися в Україну в лютому. Він сказав це публічно, і ми попереджали про це протягом кількох місяців. Повідомлення про щось більше або відмінне від цього є абсолютно хибними», — запевнила Емілі Хорн, речниця ради нацбезпеки Білого дому.

В Офісі Президента інформацію кореспондента також заперечили.

«Коректна інформація міститься лише в офіційних релізах від української та американської сторін. Усе решта — домисли та спекуляції», — написав Сергій Никифоров, прессекретар Зеленського.

Ця розмова стала третьою між президентами США та України з початку нарощування російських військ на українському кордоні. Напередодні Зеленський поділився підсумками перемовин з БайденомЗа словами українського президента, Вашингтон і Київ домовилися про спільні дії на майбутнє, можливості фінансової підтримки України та обоговорили зусилля щодо деескалації.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Путін не хоче нічого іншого, окрім України. Його неможливо умиротворити»