Cправа добровільна. Степанов обіцяє не звільняти медиків за відмову від вакцинації
УНІАН

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов запевнив, що звільняти медичних працівників за відмову вакцинуватися від коронавірусу ніхто не буде. Він підкреслив, що в Україні щеплення є добровільними.

Зокрема, глава МОЗ назвав абсурдом ініціативу одного з народних депутатів карати лікарів, які не бажають вакцинуватися.

«Я не дозволю якимось чином ображати наших лікарів і всіх медичних працівників. Є відмови через те, що велика кількість медпрацівників перехворіли COVID-19, поки вони мають високий титр антитіл, але хочуть вакцинуватися пізніше. У нас добровільна вакцинація», — наголосив Степанов.

За його словами, кількість бажаючих вакцинуватися буде поступово зростати, коли все більше людей зрозуміють, що користь від вакцинації набагато перевищує будь-які побічні дії.

Народний депутат із фракції «Слуга народу» Дмитро Гурін 23 березня запропонував звільняти лікарів, які відмовилися вакцинуватися проти COVID-19 препаратом CoviShield.

 

Чи мають бути звільнені лікарі, які відмовляються вакцинуватися? Є дві причини, за яких лікар може відмовитись від...

Posted by Дмитро Гурін on Tuesday, March 23, 2021

«Якщо людина керується власними уявами замість науки «медицина», вона не може працювати лікарем — бо це спеціальна професія з обмеженим доступом, для людей, які керуються наукою, а не віщими снами», — заявляв Гурін.

За напад на лікаря — до 12 років за ґратами. До Ради внесли проєкт закону