Далай-лама поспілкується з українцями в прямому ефірі. Усі охочі можуть поставити питання
Dalai Lama

Лауреат Нобелівської премії миру Далай-лама XIV вперше поспілкується з українцями в прямому ефірі 20 жовтня. Спершу він звернеться до всієї України, а потім відповість на питання. Темою розмови стануть освіта і світ за часів пандемії. Спілкування в цілому триватиме протягом години.

Про це повідомляє ГО EdCamp Ukraine на своїй сторінці у Facebook.

Бесіда відбудеться 20 жовтня 2020 року з 6:30 до 7:30 ранку за київським часом в онлайн-форматі.

У бесіді візьмуть участь ексміністр освіти Лілія Гриневич, фронтмен групи «Антитіла» і друг Фонду ООН в сфері народонаселення Тарас Тополя, телеведуча каналу 1+1 та куратор проєкту «Право на освіту» Наталія Мосейчук. А модеруватиме зустріч голова Ради ГО «ЕдКемп Україна» співавтор концепції Нової української школи Олександр Елькін.

Щоб звернутися до Далай-лами з питанням, потрібно зареєструватися на сайті події. Найактуальніші і найцікавіші питання виберуть ведучі й ставитимуть у прямому ефірі.

Спілкування відбуватиметься англійською й буде супроводжуватися перекладом українською. Подивитися ж діалог можна буде на Facebook-сторінці організаторів — EdCamp Ukraine, починаючи з 6:30. Настільки ранній ефір обумовлений різницею в часі.
Усі подробиці, реєстрація на подію та «скринька запитань» — за адресою

Далай-лама XIV — духовний лідер Тибету, лауреат Нобелівської премії миру.

Народився 6 липня 1935 року в родині селянина в Тибеті. У два роки був оголошений реінкарнацією минулого Далай-лами XIII. У 1950 році, коли незалежний Тибет був окупований Китаєм, у віці 15 років повністю взяв на себе обов'язки Далай-лами — духовного і політичного лідера країни. Після Тибетського повстання 1959 року був змушений залишити Тибет, як і тисячі його співвітчизників, і оселитися в місті Дхармсала на півночі Індії.

Відтоді Далай-лама продовжує бути лідером буддійського світу і до 2011 року обіймав посаду голови Уряду Тибету у вигнанні, що знаходиться в Дгарамсалі (Індія). У березні 2011 оголосив про складання з себе повноважень політичного лідера Тибету на користь демократично обраного уряду, підкресливши при цьому, що залишиться духовним лідером тибетців.

Далай-лама XIV ніколи не закликав до насильницького повернення незалежності Тибету, але використовує всі можливості мирного вирішення ситуації. За свій внесок в розвиток світу і гуманізм, захист прав людини в усьому світі, в 1989 році отримав Нобелівську премію миру.

 

Китай вимагає на виставці про Чингісхана у Франції не використовути слово «Чингісхан»