Данілов прокоментував заяву речника Європолу щодо «ознак контрабанди зброї з України»

Олексій Данілов, секретар Ради національної безпеки і оборони України прокоментував заяви про начебто випадки «торгівлі зброєю та військовими товарами на чорному ринку» з України.

Про він написав  у Twitter.

«Очікуємо предметну розмову з офіційними представниками Європолу — з фактами і доказами щодо заяв про існуючі начебто випадки «торгівлі зброєю та військовими товарами на чорному ринку» з України. Максимально зацікавлені у швидкому обміні інформацією й миттєвому реагуванні», — йдеться у повідомленні секретаря РНБО.

Данілов зауважив, що публікація про «контрабанду зброї» у західних ЗМІ співпадає у часі з розгортанням росією масштабної інформаційної спецоперації MakZim із дискредитації України, кінцева мета якої — припинення постачання зброї від союзників.

І підкреслив, що операція проводиться саме у той період, коли намічаються якісні зміни в ході війни на користь ЗСУ за рахунок надходження сучасного західного озброєння.

Нагадаємо, що 21 липня Ян Оп Ген Оорт, речник Європолу заявив про зафіксовані випадки торгівлі на чорному ринку вогнепальною зброєю, «важким військовим озброєнням» та товарами військового призначення, вивезеними з України.

Також у Європолі з’явилася інформація про ймовірне зберігання зброї та боєприпасів вздовж кордону України для подальшої контрабанди до ЄС.

Раніше у розвідці повідомляли, що росія вербує поліцейських в ЄС, щоби відстежити рух зброї до України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Єрмак запропонував Раді створити комісію для контролю за поставками західної зброї