Данія виділила новий пакет військової допомоги на €295 млн

Уряд Данії виділив новий пакета військової допомоги Україні на 2,2 млрд крон (близько €295 млн). Про це повідомило Міністерство оборони Данії.

Кошти з нового пакету залучать для придбання та безоплатної передачі зброї і боєприпасів, БПЛА та виробництва ракетних деталей у співпраці з Нідерландами та Чехією, а також на значну допомогу в морській сфері.

При цьому 200 млн крон (€28,5 млн) підуть безпосередньо на розвиток української оборонної промисловості.

Глава Міноборони Данії Трольс Лунд Пульсен наголосив, що прямі інвестиції в українську ОПК — це нова ініціатива, яка, як він сподівається, може надихнути інші країни зробити те саме, щоб Україна сама могла виробляти більше військового обладнання.

Пакет також передбачає укладення низки різних угод із союзниками щодо закупівель і пожертв для України від оборонної промисловості західних країн, а також спільних пожертвувань. Частину зброї постачатимуть данські компанії.

Загалом Данія вже оголосила про військову підтримку України на загальну суму в 41,4 млрд данських крон (€5,5 млрд) на 2022–2028 роки.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Нідерланди виділили €1 млрд на військову допомогу Україні