«Данці б сказали — хюґе»: Резніков показав український всюдихід «Богун» (відео)

Міністр оборони Олексій Резніков випробував український всюдихід «Богун», який модифікували для потреб військових. Відповідне відео він опублікував у Facebook.

«Я вже говорив — завжди приємно випробовувати техніку, яка йде на фронт, а коли йдеться про техніку українського виробництва — це насолода! Данці б сказали — хюґе», — зазначив голова Міноборони.

За його словами, всюдихід можна використовувати для евакуації поранених та висадки десанту. 

«Я думаю, що на Херсонських плавнях він принесе користі нашим бійцям, і негараздів не нашим», — зазначив Резніков.

Міністр уточнив, що дві машини вже виконують завдання на фронтах. Зокрема спеціально для десантників та штурмовиків зроблено «Богун» типу «кабріолет», у якому прибрали кабіну та обладнали місця для особового складу.

Підрозділи інших видів військ випробовують всюдихід, встановлюючи різного типу озброєння для використання у військових діях.

Всюдихід «Богун»: призначення та технічні характеристики

Всюдихід «Богун» виготовляється київською компанією «Квадро Інтернешнл». Він створювався як рятувальний автомобіль підвищеної прохідності з колісною формулою 4х4, який можна використовувати для ліквідації надзвичайних ситуацій та порятунку людей у снігових заметах, на сипучих ґрунтах і водних перешкодах.

«Богун» на службі в ДСНС

У класичному вигляді «Богун» розрахований на шість осіб, зокрема двох потерпілих на ношах. Він оснащений кузовом, спеціальним звуковим сигнальним пристроєм, світлодіодними фарами та стробоскопами, відеореєстратором з камерою заднього огляду, монітором та GPS-навігатором.

На початку 2020 року підрозділи ДСНС отримали перші 10 таких всюдиходів і за кілька місяців успішно їх використовували для порятунку людей під час весняної повені на Заході України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Міноборони замовить українські БМ «Оплот»: що це за танк (фото)