«Давай я тихенько в ліс піду». ЗМІ оприлюднили відео з місця ДТП за участі «слуги» Трухіна, де він намагався підкупити поліцейських
УНІАН

Журналісти УП оприлюднили відео з ДТП 23 серпня 2021 року за участі нардепа Олександра Трухіна від фракції «Слуга народу». Його зняв поліцейський, який один із перших прибув на місце події.

На відео народний депутат пропонує правоохоронцям хабар. Він каже, що у багажнику є «спортивна сумка», де, за його словами, було 150 тис.

«Ми потім знайдемося і я тобі віддячу», — каже Трухін на відео.

Крім того, він намагався залишити місце події, аргументуючи це тим, що йому потрібно встигнути на урочисті заходи у Верховній Раді.

«Давай я тихенько зараз у ліс піду. Я з Денисом поговорю. З Монастирським... Ось ця людина, яка ледве рухається, — це мій кент! Жодних претензій не буде», — сказав він.

Згодом Трухін почав стверджувати поліцейським, що він взагалі не був за кермом. Хоча свідки говорили зворотне.

Як каже поліцейський, депутат мав ознаки алкогольного спʼяніння, але страж порядку уточнив, що про це можна стверджувати тільки після результату експертизи. Трухін проходити тест на алкоголь відмовився.

Після того як оприлюднили відео, Трухіна виключили з партії «Слуга народу».

«Партія також закликає фракцію «Слуги народу» у Верховній Раді якнайшвидше зібрати засідання та розглянути інцидент за участю Олександра Трухіна для ухвалення рішення», — заявила Олена Шуляк, голова фракції.

У МВС також відреагували на заяву нардепа, що він нібито домовлявся з Монастирським. Там зазначили, що справу передали ДБР, адже в ході слідства вони отримали факти, які свідчили, що Трухін міг бути за кермом.

«Через це наголошуємо, що всі намагання представляти суть справи так, що нібито народний депутат України О. Трухін про щось намагався «домовитись» із міністром внутрішніх справ України, не відповідають дійсності», зазначили в МВС.

У ДБР зазначили, що співробітник поліції не надав їм відео, яке опублікували журналісти.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Репутаційна аварія. Чому влада ховає ДТП «слуги народу» Трухіна