Давайте після Нового року. МОЗ запропонує локдаун вже в січні
УНІАН

Міністерство охорони здоров'я не збирається пропонувати жорсткий карантин до Нового року. Про це заявив міністр Максим Степанов 4 грудня на щоденному брифінгу.

«Ми бачимо стабільний приріст нових випадків коронавірусної хвороби без різких стрибків. І можемо стверджувати, що наша медична система повністю витримає те навантаження, яке зараз є у зв'язку з COVID-19. Ми точно витримаємо до кінця грудня», — впевнений чиновник.

Щодо подальших прогнозів, то Степанов прогнозує з кінця січня і до березня сезонний пік захворюваності на грип. Що призведе до додаткового навантаження на медичну систему. Тому міністерство збирається «збити хвилю ковіду» і підійти до цього періоду «з мінімально можливими цифрами захворюваності на COVID-19.

Для цього МОЗ пропонуватиме уряду впровадити жорсткий карантин з максимальними обмеженнями на три тижні, починаючи з перших чисел січня.

Міністр заявив, що карантин вихідного дня, який діяв в Україні протягом двох вікендів, дав результат. Це не збігається з оцінками Держспоживслужби Києва. Її голова Олег Рубан заявив, що в столиці нові заходи не були ефективними.

В будь-якому разі карантин вихідного дня не продовжили. І міністр культури Олександр Ткаченко навіть закликав усіх найближчими вихідними це відсвяткувати походами по ресторанах і театрах.

За добу 3 грудня в Україні коронавірус діагностували у 15 131 особі. Госпіталізовано 1776 осіб. Померло 235 людей. Одужало 13 383 пацієнти.

У Києві за добу 1374 нових випадки, 26 осіб померли, 310 одужали.

Передноворічні «сюрпризи». Нацполіція може обмежити вхід до головної ялинки країни