ДБР прийшло з обшуками на столичні ТЕЦ — КМДА

27 жовтня Державне бюро розслідувань проводить обшуки у приміщеннях ТЕЦ у Києві, що перебувають в управлінні «Київтеплоенерго».

Про це повідомили у КМДА.

«Слідчі намагаються зайти безпосередньо на режимні енергетичні об’єкти, доступ до яких законодавчо обмежений в умовах воєнного стану. Більше того, працівники бюро здійснюють відеозйомку на енергетичних об’єктах, грубо порушуючи безпекові норми, адже зараз енергетична інфраструктура є головною мішенню ворога», — зазначили в КМДА.

Водночас в адміністрації заявили, візиту слідчих незрозуміла. Зазначають, що справа ДБР не стосується безпосередньо діяльності «Київтеплоенерго». Так, в ухвалі на проведення обшуку немає адреси місцезнаходження енергооб'єктів.

«Підприємство наголошує, що обшуки створюють загрозу для порушення технологічного процесу вироблення електроенергії та тепла», — наголосили в КМДА.

Додають, що «Київтеплоенерго» готове співпрацювати зі слідчими та надавати всю необхідну інформацію. Але закликає правоохоронців не заважати роботі об’єктів критичної інфраструктури.

У ДБР наразі не коментували обшуки у приміщеннях київських ТЕЦ.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити

Вивели мільйони гривень під час окупації: ДБР повідомило про підозру керівництву «Херсонтеплоенерго»