ДБР розслідує недбалість співробітників ДСНС під час пожежі в Харкові
ДСНС

Державне бюро розслідувань розслідує недбалість співробітників ДСНС під час пожежі в Харкові. Внаслідок інциденту у приватному будинку для літніх людей «Золотий час» загинуло 15 осіб. Ще дев’ять чоловік госпіталізували.

Про це повідомляє пресслужба ДБР у Facebook.

«Проводяться слідчі дії, в рамках яких перевіряється інформація про неналежне виконання службових обов’язків працівниками ДСНС під час перевірок та інших методів контролю за станом протипожежної безпеки», — йдеться в повідомленні.

Бюро вже відкрило кримінальну справу за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

 

#ДБР розпочало досудове розслідування за фактом пожежі у Харкові в якій загинуло 15 літніх людей Слідчі ТУ ДБР у м. Полтаві розпочали досудове розслідування за фактом неналежного виконання службових обов'язків працівниками #ДСНС України в Харківській області, що призвело до загибелі 15 осіб під час пожежі в одному із будинків Харкова. Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість). 📆 За попередньою інформацією, 21 січня о 15:03 у місті Харків у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. Внаслідок чого загинуло 15 осіб, ще 5 потрапили до лікарні. Наразі проводяться слідчі дії, в рамках яких перевіряється інформація щодо неналежного виконання службових обов'язків працівниками ДСНС під час перевірок та інших методів контролю за станом протипожежної безпеки. ❗ Розслідування вказаного кримінального провадження перебуває на контролі керівництва ДБР. 👉 https://cutt.ly/KjGE0uX

Posted by Державне бюро розслідувань on Thursday, January 21, 2021

У Харкові 22 січня оголосять днем жалоби за загиблими людьми похилого віку внаслідок пожежі, каже секретар Харківської міськради Ігор Терехов. Чиновник пообіцяв підписати відповідне розпорядження.

«Зараз я підпишу розпорядження, завтра на один день у Харкові буде оголошено жалобу за загиблими людьми», — зазначив держслужбовець.

За його словами, всіх загиблих унаслідок пожежі поховають за бюджетні кошти.

Водночас правоохоронці встановили, що власниця будинку володіє щонайменше ще одним будинок для літніх без жодних дозвільних документів. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, що у ньому мешкає 24 людини.

«Ми не розуміємо, що це. Такої установи не існує». Навіть влада в шоці від трагедії у Харкові