ДБР викрило масштабну систему катування вʼязнів у колоніях

Працівники ДБР викрили численні факти катування увʼязнених у низці регіонів України. Підозри вже повідомили чотирьом службовцям Божковської виправної колонії (№ 16) у Полтавській області.

Про це повідомляє пресслужба Бюро.

За даними слідства, знущанням піддавалися майже усі новоприбулі до колонії. Їм погрожували поселенням серед «відторгнутих загалом» в’язнів та били до тих пір, поки не ламали волю й примушували беззаперечно виконувати будь-які вказівки. Зараз перевіряється інформація про факти смерті від побоїв.

Повідомляється, що з моменту прибуття до колонії засуджені проходили жорстку процедуру приймання— вони мали прибирати підлогу і цей процес знімали на відео. У разі відмови застосовувалися тортури: били руками, ногами, гумовими кийками, палицями у різні частини тіла, викручували руки тощо. Задокументовано факт нанесення понад 200 ударів одному із засуджених.

Також, у розпорядженні слідства є відеофайли, на яких зафіксований момент завдання тяжких тілесних ушкоджень одному з новоприбулих в’язнів Божковської виправної колонії.

У матеріалах також містяться й інші факти катувань у цій та інших виправних установах, які наразі є предметом дослідження.

Чотирьом посадовцям Божковської колонії повідомили про підозру за частиною другою статті 127 (катування) КК України. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Також проводяться слідчі дії в офісі Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання покарань ДКВС та у керівника цієї установи. Крім інформації про можливу організацію системи поборів та знущань у в'язницях, перевіряються підстави отримання ним у приватну власність майна, яке значно перевищує його офіційні доходи. Йдеться про численні квартири, офісні приміщення та елітні автомобілі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.