ДБР заочно розслідуватиме антиукраїнські дії колишнього нардепа Киви

Державне бюро розслідувань за рішенням суду проведе заочне розслідування щодо антиукраїнських дій колишнього народного депутата Іллі Киви.

Про це повідомила пресслужба бюро.

«За зверненням Державного бюро розслідування суд надав дозвіл на заочне розслідування стосовно колишнього народного депутата України Іллі Киви за підозрою у державній зраді», — йдеться у повідомленні.

Отже слідчі ДБР спільно з Генпрокуратурою проведуть спеціальне заочне досудове розслідування стосовно екснардепа Іллі Киви.

Що передувало

Ілля Кива, колишній нардеп від ОПЗЖ, послідовно підтримував політику путіна та підігрував російській пропаганді.

6 березня Ірина Венедіктова, генеральний прокурор України оголосила йому про підозру у держзраді й порушенні територіальної цілісності, пропаганду війни та закликах до насильницької зміни влади.

Кива пропонував фізично усунути президента та інших високопосадовців держави, а також публічно закликав до ведення агресивної війни на території України, зазначили в ДБР.

15 березня Іллю Киву позбавили депутатського мандата в Україні. 

Нещодавно екснардеп-втікач заявив, що у Києві його хочуть вбити і він змушений офіційно просити захист і політичний притулок в росії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російський генерал через бізнес-партнера Киви відмивав гроші в Україні — ДБР